Стоки с висок фискален риск (СВФР)

За да може да се прави по-лесно отчета към НАП за продадените стоки с висок фискален риск трябва в картона на стоките да включите съответната настройка.

Списък на наименованията

В главната конзола на програма Янак, в раздел “Номенклатури” има бутон “Стоки с висок фискален риск”.  В този модул са попълнени списъците и кодовете на съответните стоки. 

 

НОМЕНКЛАТУРА ЗА СВФР

Тук всеки може да допълва списъка и да редактира вече въведената информация.

Тъй-като списъка е в постоянен процес на актуализация, ние създадохме възможност всеки сам да може да редактира и допълва този списък.

 

 

Как се обвързва стоката с тези настройки.

В модул Стоки, отворете картона на стоката, натиснете бутон “Още…”, след което изберете “Стоки с висок фискален риск”.
Отворете този прозорец и от опцията “Избери” ще отворите списъка. Изберете желания код и го активирайте чрез двойно щракване на мишката.

Групово въвеждане на параметър

В модул “Стоки” може да въведете едновременно на много стоки един и същ параметър. Това се прави като селектирате желаните стоки и натиснете падащия списък на бутона “Картон”, от където избирате менюто “Стоки с висок фискален риск”. Маркирате параметъра и записвате.

Справки по документи

В справката по документи, в долната част е налична страница – “Стоки с висок фискален риск”. Тук ще се виждат само кодовете на стоките от документа, които имат въведен такъв параметър, като са сумирани аналитично по вид. Таблицата може да се печати и експортира.