Свързани стоки

Свързаните стоки може да се използват по различен начин, но основното им предназначение е, да може да се активира допълнителна продажба на допълнителна стока, в момента на продаване на основната.

Отваряте картона на стоката и в страницата “Свързани стоки”, добавяте стоките, които желаете да бъдат продавани успоредно с основната стока.

  • Продай свързаните стоки автоматично с основната – За да става това автоматично, трябва да включите настройката “Продай свързаните стоки автоматично с основната”. В този случай, в момента на продажба на основната стока, която в нашия случай е Пица Маргарита, ще се продаде с нея и кутията за вкъщи.  За по-лесно маркиране е добре предварително да сте си направили менюто в два варианта – “За вкъщи” и “На място”.
  • Винаги питай за свързани стоки – когато желаете в момента на продажба да се отваря прозорец, който да Ви подсказва, че може да изберете свързана стока, включете тази настройка.

Свързаните стоки може да се използват и в интернет магазините, където на клиента може да се подсказва, какво още ще му е необходимо към покупката, както и какви са резервните части за купената стока.