ПРОГРАМИРАНЕ НА КЛАВИАТУРА

Програмирането на клавиатурата се използва в модул продажби. Може да използвате обикновена клавиатура и въпреки това да и програмирате отделните клавиши да изпълняват различни команди.

За да  програмирате клавиатурата отворете модул „Продажби“ -> „Инструменти“ -> „Клавиатура“

Ще се отвори следващия екран.

На този екран се виждат действията, които може да бъдат програмирани на желан от Вас клавиш независимо от вида на клавиатурата.

За да се активира настройката трябва да включите отметката „Активирай“. Тук може да се програмира избирането на документ, клиент, метод на плащане и др.

Бързи клавиши за директни продажби на стоки

В тази снимка сме показали прозорец, в който се въвежда стоки за бързо търсене. Чрез десен бутон на мишката изберете „Добави стока“. Ще се отвори следващия прозорец.

Тук зареждате стоката и маркирате клавиша, който ще отговаря за продажбата на избраната стока.

По този начин може да програмирате бутони за бърза продажба на често продавани стоки, които нямат баркод.

Режим на работа в допълнителните форми

Настройките в тази страница се използват, когато работите със специализирана клавиатура, като показаната тук – wincor-nixdorf.

В този случай трябва да програмирате всеки клавиш от клавиатурата и да определите, на коя буква отговаря. За целта свържете клавиатурата. На екрана в настройката виждате цялата азбука. На първият ред е буквата „А“. Посочете полето „Символ“ и натиснете желания клавиш. Минете с мишката на следващия ред и натиснете желания клавиш за буква „Б“ и т.н.