Не искам да виждам определени стоки в модул „Продажби”!

Не искам да виждам определени стоки в модул „Продажби”! Как да направя така, че част от стоките да не се виждат в модул „Продажби”?

Има различни методи за ограничаване на видимостта на част от стоките. Най-често се използват следните:

  • В картона на стоката, в допълнителната страница „Параметри”, има настройка „Стока забранена за продажба”. Включете тази настройка и стоката няма да се вижда и няма да може да се продава.
  • В картона на стоката, в допълнителната страница „Още”, изберете менюто „Видимост на стоката по модули”. Тук може да ограничите стоката да не се вижда в модул „Продажби”.

В ресторант и магазин, може да желаете просто да премахнете от екрана за директни продажби бутона за продажба на определена стока. В този случай това може да направите по два начина:

  • Активност в тъч скрин – влезте в картона на стоката и изключете настройката за “Активност в тъч скрийн”. Това ще скрие стоката от екрана на всичките ваши точки за продажба, но няма да я премахне трайно, т.е. лесно и бързо ще можете да я активирате отново, когато е необходимо.
  • Трайно премахване от екрана за тъч скрийн продажби – Това премахване се прави отделно за всяка точка на продажби. Влезте в модул продажби, от менюто „общи операции” отключете катинара – „Разрешава настройване изгледа на формата”. Така бутоните на екрана ще преминат в режим на редакция. Посочете желаната стока и от менюто изберете „Изтрий наличната връзка”. Това може да направите, когато стоката е заредена самостоятелно в екрана за маркиране, а не е част от заредена група стоки.

Подробна информация по темата е достъпна на този адрес: https://help.yanaksoft.com/%d0%bd%d0%b5-%d0%b8%d1%81%d0%ba%d0%b0%d0%bc-%d0%b4%d0%b0-%d0%b2%d0%b8%d0%b6%d0%b4%d0%b0%d0%bc-%d0%be%d0%bf%d1%80%d0%b5%d0%b4%d0%b5%d0%bb%d0%b5%d0%bd%d0%b8-%d1%81%d1%82%d0%be%d0%ba%d0%b8-%d0%b2-%d0%bc/