Експортен сървър

Модулът се използва за автоматично синхронизиране на информация между различни софтуерни системи.

За първи път модулът е пуснат на 24.07.2024 година. Към момента в него има следните експорти:

  1. Синхронизиране на номенклатурите с друга база на програма Янак– Чрез модул Експортен сървър може да синхронизирате номенклатурите на неограничен брой бази. Този метод се използва от вериги магазини или борси, когато всеки отделен обект работи в самостоятелна – независима база данни. Целта е хем базите да са самостоятелни, хем номенклатурата от стоки и контрагенти да е обща. Този синхронизатор замества стария метод за синхронизиране на номенклатури в отделни бази, който е вграден в модул “Трансферен сървър”. Посетете този линк за повече информация.
  2. Експорт към КОКА-КОЛА ХЕЛЕНИК БОТЪЛИНГ КЪМПАНИ БЪЛГАРИЯ – АД. – автоматичен обмен на данни. Посетете този линк за повече информация.
  3. Експорт със системата ECOD COMARCH EDI WEB – система за автоматично синхронизиране на данни с други с други търговски вериги. Посетете този линк за повече информация.

Може да пуснете модула, като отворите програма “Янак старт” и от контекстното меню “Общи операции” изберете “Експортен сървър”. Модулът ще се стартира в долната дясна част на екрана, до часовника. Отворете го, като с десен бутон на мишката изберете “Покажи експортния сървър”.

Добавяне на експорт

Когато отворите модула за първи път, той ще е празен, както е показано на снимката. За да добавите нов експорт, посочете “Експорт” и с десен бутон на мишката активирайте менюто “Добави нов експорт”. За да направите това, ще трябва да въведете паролата на системния администратор, а това е паролата, с която се управляват базите данни през модул Янак Старт. След като въведете паролата, ще се отвори прозорец, в който трябва да посочите базата данни, от която ще обменяте информация и вида на експорта. След като направите избора, ще се отвори екран, където трябва да продължите с настройките, които са различни за всеки отделен експорт.

Модулът ще се стартира автоматично при пускане на компютъра, ако в него има добавена база данни за синхронизиране.

 

Подробна информация по темата е достъпна на този адрес: https://help.yanaksoft.com/%d0%bd%d0%b0%d1%87%d0%b0%d0%bb%d0%be-%d0%bf%d0%be%d0%bc%d0%be%d1%89/%d0%bd%d0%b0%d1%87%d0%b0%d0%bb%d0%be-%d0%bf%d0%be%d0%bc%d0%be%d1%89-%d0%b7%d0%b0-%d1%8f%d0%bd%d0%b0%d0%ba/%d0%b5%d0%ba%d1%81%d0%bf%d0%be%d1%80%d1%82%d0%b5%d0%bd-%d1%81%d1%8a%d1%80%d0%b2%d1%8a%d1%80/