Как да редактирам документ за доставка?

Как да редактирам документ за доставка?

За да редактирате документ за доставка, трябва да отворите модул „Доставки”, от там да отворите справката за направените доставки. Бутона за справката е в горната част (икона книга). Справката показва документите, които са направени в днешния ден. За да промените периода, използвайте филтъра за промяна на началната дата. “След като намерите документа, посочете го с десен бутон на мишката и изберете от контекстното меню „Редактиране на документа”. Програмата ще Ви върне отново в екрана на доставката и ще попълни всички стоки и други данни за документа. Променете всичко което Ви е нужно и приключете доставката отново.

Какво ще се получи?

Стария документ: Програмата ще анулира стария документ, но ще го отбележи с флаг “Редактиран”. От стария документ ще се премахнат всички  доставени количества, променените суми в касата, ако има такива, ще се възстановят, промененото салдо на доставчика, ако е променено ще се възстанови.

Новият документ: Програмата ще създаде нов документ, който ще съдържа вече новите данни. Новия документ ще коригира салдата вече според направените промени.

Датата на запис ще показва момента, в който е създаден всеки от документите, но останалите дати, като дата на документа и др. ще се запазят, разбира се, ако Вие не сте ги променили.

Подробна информация по темата е достъпна на този адрес: https://help.yanaksoft.com/%d0%ba%d0%b0%d0%ba-%d0%b4%d0%b0-%d1%80%d0%b5%d0%b4%d0%b0%d0%ba%d1%82%d0%b8%d1%80%d0%b0%d0%bc-%d0%b4%d0%be%d0%ba%d1%83%d0%bc%d0%b5%d0%bd%d1%82-%d0%b7%d0%b0-%d0%b4%d0%be%d1%81%d1%82%d0%b0%d0%b2%d0%ba/