ВРЪЗКА СЪС СИСТЕМАТА ECOD

ECOD (Electronic Center of Documents) е платформа за електронен обмен на данни (EDI). ECOD e разработена от полската IT компания ComArch.

Големите търговски вериги използват тази система за обмен на документи. Янак Софт ЕООД вгради модул за обмен на документи със ECOD. По този начин може да получавате заявките и да изпращате документите по електронен път.

ПРИНЦИП НА РАБОТА

Вашата фирма е доставчик на верига, която работи с тази система. Първо трябва да Ви направят профил в техния портал, от където ще получавате и изпращате документите. След като имате профил трябва да синхронизирате баркода на стоките с тези, които Ви се подават от клиента.

Сваляте от портала заявката и я записвате в определена папка във Вашия компютър.

Отваряте продажбите на програма „ЯНАК“ и от менюто „Допълнителни операции“ –> „Електронни документи“ –> „Приемане на документи“ -> „ECOD“ отваряте прозорец за получаване на заявка.

В този прозорец избирате „Получаване на документи от ECOD“ и натискате „НАПРЕД“

В този прозорец трябва да посочите папката, в която сте записали файла със заявката и натиснете „НАПРЕД“.

Подробна информация по темата е достъпна на този адрес: https://help.yanaksoft.com/%d0%bd%d0%b0%d1%87%d0%b0%d0%bb%d0%be-%d0%bf%d0%be%d0%bc%d0%be%d1%89/%d0%bd%d0%b0%d1%87%d0%b0%d0%bb%d0%be-%d0%bf%d0%be%d0%bc%d0%be%d1%89-%d0%b7%d0%b0-%d1%8f%d0%bd%d0%b0%d0%ba/ecod/