Динамично меню с фиксирана цена

Този тип стока се избира, когато желаете да направите меню, което има фиксирана цена, но клиента може да променя съставките му. Често това се използва при обедно меню или сандвичи чиито съставки може да се сменят от клиента, но цената винаги е една и съща.

Тази стока няма собствена рецепта, тя е изградена от няколко други стоки, като за целта се използват техните групи.

Цената на стоката е важна, защото всички стоки, които клиента избере ще се продадат на тази обща фиксирана цена.

При тази стока се използват групите на другите стоки. Идеята е, че оператора ще трябва да избере по една стока от всяка въведена група. Например, от група напитки трябва да избере една напитка, от група сандвичи – един сандвич и от група гарнитура една от гарнитурите. За целта трябва да направите специални групи, в които да поставите само тези стоки, които ще присъстват в менюто.

Начин на работа

Когато оператора избере тази стока за продажба, ще се отвори допълнителен прозорец, където на всеки отделен ред ще се виждат стоките от предварително избраните групи. При нас на първия ред са безалкохолните, на втория са сандвичите и на третия са гарнитурите.

Операторът трябва да маркира по една стока от всеки ред и за да приключи действието, да натисне бутона “Избери”.

В екрана за продажбите ще се зареди списък от четири стоки. На първия ред ще се вижда самата стока пакет за избор със съответната фиксирана цена, а на останалите ще са изброени съответните стоки, от които е изградено менюто, като тяхната цена ще е нулева.

Къде се намира настройката?

Настройката се намира в картона на стоката.

От падащия списък “Тип на стоката” се избира “Меню с фиксирана цена”. В долната част на картона има страница “Групи за избор”, където се виждат вече конфигурираните групи за избор. Когато отворите тази страница за първи път, таблицата ще е празна. За да попълните групите, натиснете върху връзката “Конфигурирай” и ще се отвори прозорец, където се попълват желаните групи. В нашия случай сме избрали групите безалкохолни, сандвичи и гарнитури, което означава, че клиента ще може да си избере едно безалкохолно, един сандвич и една гарнитура и всичко това ще получи на фиксираната от вас цена.