Плащане на абонамента с кредитна или дебитна карта

Може да платите месечния си абонамент на програма ЯНАК  по следните начини:

  1. По банков път – като преведете парите по банковата сметка, посочена във фактурата:
  2. Чрез кредитна или дебитна карта.

Плащането с карта може да направите по всяко време от всеки компютър, на който имате инсталирана програма ЯНАК.

Всички такси за банкови транзакции се плащат от клиента.

Таксата за банковите транзакции, които се начисляват от Янак Софт ЕООД при плащане през интернет с карта е 1%, но не по-малко от 0,25 лв. без ДДС. Таксата се начислява автоматично и се прибавя към фактурата за абонамент. В случай, че фактурата за абонамент вече е издадена, то за таксата ще се издаде допълнителна фактура.

Възможно е да бъдете таксувани допълнително, което зависи от плана на Вашата карта! Тъй като това допълнително таксуване се начислява от самите банкови институции и е за сметка на трето лице, то Янак Софт ЕООД не издава фактура за него.


Настройки > Активиране на плащане с карта

В случай, че Ви изтича регистрацията поради неплатена фактура, може да направите плащането в прозореца, който Ви предупреждава за изтичане на регистрацията или от главните настройки на програмата, така както е показано на снимката.

По време на плащането може да активирате автоматично плащане на абонамента, чрез настройката “Запазване за бъдещи плащания” .

Абонаментът се плаща авансово на първо число.

В 11 часа на първо число от месеца, ще се извърши плащане и ще се издаде нова фактура за абонамент. Фактурата ще получите на посочения от Вас имейл. Освен това, може да видите и разпечатите фактурата от програма Янак ->> Поддръжка“ ->> „Фактури от Янак“.

След като вече сте активен абонат и добавите нова работна станция, ще се генерира фактура за входна такса. Тази фактура ще се плати на следващия ден след създаването и.

В случай, че желаете да премахнете един или всички компютри от абонаментната си схема, то това трябва да направите преди 10.30 часа на първо число от новия месец, т.е. преди да се извърши плащането за новия месец.

Ако премахнете компютър от абонамента и след това го добавите, ще се генерира нова фактура за входна такса.


Тук ще се покаже размерът на Вашето задължение.

При наличие на задължение към Янак Софт, тук ще се покажат всичките дължими фактури.

За да продължите, трябва да се съгласите с лицензионните условия и да натиснете бутон “Плати”


Ако имате неплатени фактури, от тук може да ги платите.

В този екран трябва да попълните данните на Вашата Кредитна или Дебитна карта.

Настройката – “Запазване за бъдещи плащания” ще активира автоматично, ежемесечно плащане на абонамента.

Веднага след извършване на плащането ще се вдигне регистрацията на програмата, която ще е активна до 7-мо число на следващия месец.

Съгласете се с условията на ePay -> Прочетох, разбрах и съм съгласен/на с условията за обработка на лични данни от “ИПЕЙ” АД, както са посочени в Декларация за защита и поверителност на личните данни на “ИПЕЙ” АД


В този прозорец ще видите данните, които сте попълнили наред с общата дължима сума.

За да завършите действието натиснете бутон “Плащане”.

Отказване от услугата Автоматично плащане чрез карта

Може по всяко време да деактивирате автоматичното плащане чрез Кредитна или Дебитна карта от настройките в програмата, чрез бутон “Деактивиране на плащане с карта”.

В случай, че желаете да деактивирате автоматичното плащане, но изпитвате затруднение по това действие, може да ни изпратите писмо, което трябва да бъде изпратено от имейла, на който получавате фактурите или да ни се обадите на служебните телефони, които ще намерите в нашата интернет страница – https://yanaksoft.com